Törmelékűr kalandorai 28-29. rész

Vég és kezdet

Szerző: spelljammer on 2020.05.13. 09:58

 

Hosszú idő telt el az utolsó bejegyzés óta, most megpróbálom pótolni, mi is történt időközben a Sötét Csillaggal, és legénységével. Mivel a játékülések 1-2 évvel ezelőtt zajlottak, ezért most csak egy rövid összefoglaló következik.

A hajó legénységét egy maszkos antilan nemes és közel tucatnyi zsoldosa fogadta fel, hogy vigyék el őket egy, a Nagy Öv és a Belső Gyűrű közötti szinte feltérképezetlen aszteroida rajhoz, ahonnan ki akartak szabadítani valakit. Kettő részből állt a megbízás, attól függően, hogy csak a szállítást végzik, vagy segítenek is a feladat végrehajtásában.

szólj hozzá

Törmelékűr Kalandorai

Házi készítésű anyagok

Szerző: spelljammer on 2018.08.17. 06:53

 

Bár jelenleg Titán világán kalandozunk, azért a Spelljammer sem merült feledésbe. Az elmúlt években több-kevesebb intenzitással elkezdtem készíteni egy összefoglaló anyagot, amely tartalmazza az innen-onnan átvett szabályokat. Így legalább egy helyen lesz megtalálható minden, amit használunk. Bár még közel sincs vége - és nem tudom, hogy befejezem-e valaha :) -, de elmondható, hogy mostanra az anyag 75-80%-a elkészült.

astromundi_map_negativ.jpg

1 hozzászólás

Titán kampány

A második kaland: 2. rész

Szerző: spelljammer on 2018.05.09. 11:34

 

Napfényben alaposan szemügyre vehették a templomot, és látszott rajta, hogy már legalább egy évszázad eltelhetett azóta, hogy az isten, akinek szentelték, elveszítette a híveit. Minden romos volt, a szobrok mostanra megkoptak, sokat madárürülék borított, és a tetőn is lehettek lyukak, mivel több helyen összegyűlt a padlón a víz, amely a mennyezetről csöpögött. A hozzáértők megállapították, hogy egy természet istennő temploma lehetettett, akinek a helyét azóta átvette Galana, akinek sokkal pompázatosabb templomot emeltek odalent az új negyedben. Bár a varázsló szerint a régi istennő is Galana volt, csak éppen az egykoron Khulon élő törzsek más néven, más aspektusát imádták, és ezt a templomot még annak emelték évszázadokkal ezelőtt. Mindenesetre ami számukra a jelenlegi helyzetben lényeges volt, az az, hogy a templom szentelése még kitartott.

szólj hozzá

Titán kampány

A második kaland - 1. rész

Szerző: spelljammer on 2018.05.08. 11:18

 

Végül Erragal helyismeretének köszönhetően egy, az erdőben lévő, romos tanyaépületben találtak menedékre az eső elől. Szerencsére volt olyan rész, amely viszonylag épen maradt, bár az elmúlt évtizedekben alaposan benőtte a gaz. Itt végre nyugodt körülmények között lehetőségük nyílt áttekinteni a helyzetüket és átbeszélni, mihez is kezdjenek a továbbiakban. Felmerült, hogy hagyni kellene Újvárat, mivel az - a korábban tapasztaltak alapján - valószínűleg már a Káosz befolyása alá került, és azonnal a fővárosba, Ximoranba utazni és a királynak vinni meg a hírt. Ezt azonban az újvári kötődésű karakterek ellenezték. Egyrészről úgy vélték, mindenképpen meg kell tudni, mi is zajlik odabent a városban és a báró valóban a Káosz befolyása alá került-e, másrészről, ha igen, akkor meg kell kísérelni hogy kiszabadítsák alóla. Továbbra is az volt az általánosan elfogadott álláspont, hogy vagy Estral nagyúr lehet káoszhívő, és vette át az uralmat Újvárban, vagy pedig a Tholbur báró által magával hozott délvidéki nemesasszony és kísérete lehet a hunyó.

szólj hozzá
süti beállítások módosítása