Törmelékűr Kalandorai: 12. rész

"Az alvó szépség" - negyedik rész

Szerző: spelljammer on 2014.01.23. 13:13


Következzék az elmúlt év utolsó játéküléséről - kicsit megkésve - a beszámoló, azonban a Törmelékűr Kalandorai kalandok ez évben is folytatódnak majd. Addig is, lássuk mi történt legutóbb...

A csapat:

Roberto Silco "Rob", "Kufár" - ember (varan) kalandor/kereskedő
Kenrik "Kapitány" - ember (varan) kalandor/csempész/pisztolyművész
Boris Vislovski "Penge" - ember (calidian) harcos/varázsló/varázskard
Devestätor "Dev", "Tűzvész" - ember (thoric) kalandor/harcos/pisztolyművész
Leon Arancio "Patkány" - ember (varan) kalandor/vándor/orgyilkos
Trunk Golrim "Vos"- eberroni alakváltó (törpe alakban) arkán mechanikus
 
 
Helyszín: Vaskikötő, a neogik áltak üzemeltetett űrkikötő a Vadűrben, a Nagy Öv elnevezésű aszteroida öv közelében.
 
 
Devestätor cipelte a vállán a sérült és eszméletlen Kufárt vissza a Sötét Csillagra a neogik üzemeltette űrállomás csatornáin és szervizalagútjain keresztül. Vezetőjük megszolgálta a pénzt, amit fizettek neki, hiszen nélküle kénytelenek lettek volna a zsúfolt folyosókat használni a szervizcsatornák útvesztője helyett. Amikor visszatértek a csillaghajóra, még mindig nem volt teljes a legénység, bár mint azt Garrettől megtudták, Patkány időközben visszatért a hajóra, és amint megtudta, hogy mi történt, azonnal utánuk indult.
 
Tekintettel arra, hogy jelenleg a rangidős tiszt Penge volt, így ő adta ki a parancsokat a legénységnek, mialatt Devestätor a kabinjába cipelte Kufárt és ellátta a sebeit (nem mintha értett volna hozzá, de szerencséje bárkinek lehet... és Kufárnak jelen esetben az volt). Miután Kufárt biztonságba helyezte, visszatért a raktérbe, majd a hajó rámpáján őrködve a hangárt figyelte. Boris tartott attól, hogy vagy a támadók (akiknek a holteste még mindig ott hevert a raktér közepén, illetve mindenfelé vér és véres lábnyomok), vagy pedig az antilanok a nyomukra bukkannak. A raktérben lezajlott tűzharc során megsérült az antilan lányt őrző-óvó arkán-mechanikus tartály is, ezért Voss azzal foglalta el magát - Boris utasítására -, hogy rendbe hozza. Szíve szerint inkább a raktérben láncra felfüggesztett, jelenleg darabokban lévő mágikus-mechanikus robottal foglalkozott volna, amely - a mellpáncélon lévő horpadás alapján - szintén találatot kapott.
 
Éppen hogy csak sikerült Pengének úrrá lennie a káoszon, amikor Devestätor jelentette neki a belső kommunikációs rendszeren keresztül, hogy egy alak közelít a Sötét Csillag felé, akit két fegyveres követ, valamint egy umber hulk. Az alak egy őszülő hajú és szakállú, sötét bőrű, bőrpáncélt viselő alak volt, akinek szemeit arkán-mechanikus szemüveg takarta, amelyen mágikus rúnák világítottak és lencséi folyamatosan fókuszáltak a környezetére. Kísérői egy mágikusan lezárt ládát cipeltek, míg az umber hulk csak nyomozo.jpg némán, mogorván várakozott mögöttük. Alaposan végigmérte a fogadására érkező Pengét, úgy tűnt, a mágikus szemüveg figyelmét semmi nem kerülheti el, többször is ráfókuszált a harcos-varázsló sérült lábára. Átadott egy signumot, amely azt igazolta, hogy Vaskikötő urainak nevében jár el, majd bemutatkozott, mint az aszteroida állomás egyik "szaglásza". Miután követelte - és a signum birtokában nem nagyon lehetett neki ellent mondani - így Boris kénytelen volt felengedni a raktérbe, ahol még mindig ott hevertek a holtestek, illetve vérnyomok borítottak mindent. A szaglász figyelmét nem kerülte el, azonban szó nélkül hagyta, és elmondta, hogy azért van itt, mivel egy antilan meggyilkolása ügyében nyomoz, a szemtanúk beszámolói alapján pedig idáig követte a nyomokat. Részletesen leírta az előtte álló Borist valamint Robot, és elmondta, hogy őket kívánja kihallgatni az ügyben. Devestätor meg is lepődött, hogy milyen gyorsan a nyomukra bukkantak, csak Borist hallgatva jött rá, hogy a szaglász valószínűleg a másik antilan, Julius meggyilkolása ügyében érkezhetett. Boris elmondta, hogy Rob jelenleg nem ér rá, de amint arra alkalmas állapotba kerül, természetesen megjelennek a szaglász irodájában. A férfi beleegyezett és tájékoztatta őket, hogy további döntésig nem hagyhatják el az állomást. Ennek biztosítására a vele érkezett fegyveresek egy mágikus blokkolót helyeztek el a csillagbárka viharkamráján, amely megakadályozza a mágikus kormány használatát. Boris még megkérdezte, hogy miért nem foglalkozik a raktérben heverő holtestekkel, mire azt a választ kapta, hogy amíg nem kap abban az ügyben megbízást, illetve valaki nem tesz feljelentést, addig nem az ő feladata. De ha ez megtörténik, akkor tudni fogja, hová kell jönnie. Ezt követően távoztak.

Lassan elkezdett visszaszivárogni a legénység is, így aki arra alkalmas állapotban volt, azt Boris befogta a raktér takarításába, és a holtestek eltüntetésébe. Már majdnem végeztek, amikorra Rob is magához tért. Nem örült a fejleményeknek, azonban nem volt hajlandó beszélni arról, hogy miért ő volt a támadó antilan célpontja, miért rabolták el, és mit szerettek volna megtudni tőle. Csak annyit mesélt el a többieknek, hogy nincsen köze a raktérben lévő antilan lányhoz, illetve az állomás körül keringő antilan fregatthoz. Szorgalmazta viszont, hogy mielőbb térjenek vissza az antilan csillaghajójához, hátha találnak még ott valami érdekeset (arról nem is szólva, hogy a nagy sietségben minden holmiját otthagyták a társai). Csak azután tett le erről, amikor Patkány visszatért és beszámolt arról, hogy most antilan gárdisták állnak a hajónál, akik - egy kihallgatott beszélgetés alapján - a fregattról érkeztek, hogy uruk parancsára valamilyen megbízást adjanak egy antilan fejvadásznak, és szükségük volt annak mágikus fürkészére is (ebből arra következtettek, hogy a fejbelőtt antilan lehetett a fejvadász, az elpusztított szerkezet pedig a fürkész). Ettől a játékosok csak még kiváncsibbak lettek, azonban Rob továbbra sem volt hajlandó elárulni, hogy miért is rabolták el, mit kérdeztek tőle. Tekintettel arra, hogy ő a Sötét Csillag tulajdonosa, így bár továbbra is fúrta az odalukat, de ezek után annyiban hagyták a dolgot. Legalábbis egyenlőre.
 
Mindenesetre Rob ellenőrizte a hajó állapotát és megnézte, hogy mivel blokkolták a hajtóművet a helyi hatóságok. Voss már nekilátott az eszköz vizsgálatának, a rögzítéskor ráhelyezett plombát már le is szerelte, és éppen a mágikus részeknek állt volna neki, amikor Rob leállította. Ellentétben a törpe arkán mechanikussal ő tisztában volt vele, hogy ha nem is követtek el semmit, a helyi hatóságok már azért is lefoglalhatják a Sötét Csillagot, mivel hozzányúltak a plombához és eltávolították azt, arról nem is beszélve, hogy a szerkezet - ha Voss nem elég ügyes - robbanást generálhat, és teljesen tönkrevághatja a viharkamrát és a meghajtást. Úgyhogy utasította Voss-t, hogy állítsa vissza az eredeti állapotot (aminek az alakváltó nem nagyon örült, hiszen szakmai kihívást látott a dologban).
 
Amint jobban lett, Rob első dolga volt, hogy elrendezze a szaglásszal az ügyet. Amikor felkeresték az irodájában - amely a kikötőkhöz közel, egy hivatali épületben volt található - kiderült, hogy valóban Julius meggyilkolása ügyében nyomoz. Rob elmondta, hogy nem tudja ki állhat a háttérben - nem mesélt az antilan fejvadászról és az elrablásáról -, azonban adott egy tippet, hogy ki állhat esetleg Julius meggyilkolása és - ha már lúd, legyen kövér - a Sötét Csillag megtámadása mögött. Egy régi haragosát nevezte meg, akivel egy időben együtt dolgoztak egy csempészhajón, és aki most egy kalózbanda vezetésének a tagja a Nagy Öv vidékén. Hogy a szaglász elhitte-e az elmondottakat vagy sem, az nem derült ki, mindenestere úgy tűnt, hogy beérte ennyivel. Ígéretet tett arra, hogy a nap folyamán eltávolítják az arkán-mágikus hajtóműről a blokkolót, valamint a holttestek elszállítására is intézkedik.  
 
Ezt követően már csak egy dolog volt hátra, megvárni, amíg Sina Mora emberei jelentkeznek, és elviszik a hajóról az antilan lányt. Délben, a megbeszélt időpontban meg is érkezett az előző napon megismert, és akkor Sina Mora néven bemutatkozott fekete ruhás-kalapos, őszhajú, kecskeszakállas, sétapálcás férfi, két varan és egy thoric fegyveres, valamint egy fél-tünde mágusnő társaságában. Amíg Sina Mora megbízottja és Rob leültek tárgyalni, addig a kísérői előkészítették az antilan lányt rejtő arkán-mechanikus hengert a szállításra. Sina Mora megtartva szavát végül három munkalehetőséget is küldött Kufár részére, ő pedig a neki tetszőt választhatta ki. Az egyik egy szállítási munka volt a peremvidéken, szerény haszonnal. A másik szintén legálisnak tűnő, áruszállítási munka a Belső Gyűrű aszteroidamezejébe, amely némileg nagyobb haszonnal kecsegtetett . A harmadik pedig egy igazi csempészmunka - nagy haszonnal és ennek megfelelően nagyobb kockázattal - az antilan uralom alatt álló Tumura felhőbe, ahonnan el kellett volna hozni valamit. Rob végül a másodikat választotta, a szállítási megbízást a Salango néven ismert aszteroidára, ahol Törmelékűr leghíresebb és hírhedtebb gladiátorviadalait is rendezik. Abban maradtak, hogy a megbízó hamarosan jelentkezni fog, majd megnézték, hogyan állnak a többiek az előkészületekkel. A mágusnő egy mágikus, lebegő korongot varázsolt, erre fektették rá az arkán-mechanikus hengert, amelyet így a talaj felett lebegve könnyen mozgathattak.
 
Amikor a távozók mögött bezárult a hangár ajtaja, Rob úgy érezte, hogy nagy súly emelkedett le a válláról azzal, hogy megszabadult az antilan lánytól  - és ezáltal a háttérben lévő rejtett fenyetegtéstől -, és mostantól a saját dolgaira koncentrálhatott.
A csapatból egyedül Boris volt, aki szeretett volna megyőződni arról, hogy a lány jó kezekbe került. Bár Sina Mora híre, hogy segít a menekülő rabszolgáknak, illetve olyanoknak, akik szeretnének eltűnni az agyszívók vagy az antilanok elől, elég garanciának tűnt. A familiárisát küldte utánuk. A menyét órákkal később tért csak vissza, és amiről beszámolt, az alapjaiban rengette meg mindazt, amit Sina Moráról tudtak, bár az arénában történtek után sejthették volna. A lányt rejtő arkán mechanikus hengert ugyanis egyenesen egy raktárba vitték, ahol - nem tudván, hogy az árnyékban rejtőző menyét "szemein keresztül" valaki figyeli őket - egy kisebb csoport agyszívónak adták át. Penge azonnal beszámolt minderről Kufárnak, aki azonban úgy döntött, hogy ennyiben hagyják a dolgot. Nem akart egy összetűzést kockáztatni Sina Morával, akitől további üzleteket remélt a jövőben, és akiről ezzel kiderült, hogy sokkal gátlástalanabb, mint azt gondolni lehetett volna róla. Másrészről pedig, végre megszabadult a lánytól, nem akart újabb gondot a nyakába venni.
 
9. játékülés.jpg
 
Még volt egy rövid közjáték, amikor néhány játékos felkereste Vaskikötő olyan részét, ahol a feketepiaci kereskedelem zajlott, hogy beszerezzenek néhány arkán mágikus eszközt, de nem jártak különösebb sikerrel, illetve ha találtak is valamit, az meghaladta az anyagi keretüket.
 
Itt fejeződött be a játékülés, innen folytatódik majd ebben az évben. Némi változással, mivel a jövőben epizódikusabbak lesznek a kalandok, egy-egy kaland 1-3 játékülésnyi időt ölel majd fel, és a kalandok között a a karakterek számára hetek vagy akár hónapok is eltelhetnek.
 
 
5 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr915704873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rexxx 2014.01.24. 20:04:15

A 12. játék legemlékezetesebb poénjai:

A törpe technikus szórakozottsága volt a téma. Mindenki azon a véleményen volt, hogy Vos vagyon is szórakozott, csak ő maga nem.
Rob: Akkor mondd meg, mi a neve a hajónak?!
Vos: Hát... ööö... de a viharkamra szériaszámát tudom! Minden hajót így azonosítanak nem?

Ötletelés, miből lehetne pénzhez jutni:
Rob: Adjuk el a robotot!
Vos: A robot az enyém!
Dev: Miért lenne a tiéd?!
Vos: Mert én mondtam előbb!

anarion 2014.01.25. 07:14:54

Rob: Nem hagyhatjuk, hogy a Sötét Csillagnak baja essen.
Voss: Miért, mi az a Sötét Csillag?
Rob: Hát a hajónk neve, te #@&##@.
Voss: Jaaa... nem tudtam... én csak "Kicsimnek" hívom.

magitecher 2014.02.03. 19:12:14

Vos alapból ilyen vagy szívott valami tudatmódosítót?

Vos 2014.04.19. 14:53:43

A gondolkodásom teljesen logikus és érthető, bármely gépész megért.

Vos 2014.04.19. 14:54:18

csak azok a fránya hangok ne lennének!
süti beállítások módosítása