A SÖTÉT CSILLAG

Ez az átalakított, calidian gyártmányú, „Öszvér” osztályú teherszállító a dalmaniai hajóépítő műhelyek szülötte. Méretében még éppen az óriási és a kolosszális kategória határán táncol, szállítókapacitásával majdnem az előbbi, mozgékonyságával pedig az utóbbi kategória előnyeit élvezve.

Sötét Csillag , bár nemrégiben került felújításra és átalakításra – ezzel jelentős adóságokkal terhelve tulajdonosát –, külsőre továbbra is viharvert, ütött-kopott kereskedőhajónak tűnik. Ennek egyrészt az az oka, hogy így továbbra sem kelt feltűnést, így beleilleszkedik a Törmelékűrt járó ezernyi kereskedőhajó tömegébe, másrészt a rendelkezésre álló pénzösszeg mindössze arra volt elég, hogy a hajó lelke és szíve, az arkán-mágikus hajtómű, és létfenntartó és fegyverrendszerek, valamint az energiaellátása cserére, felújításra kerüljön. Ennek következtében – bár kívülről nem látható – jelentősek az átalakítások, amelyek előnyhöz juttathatják a tulajdonost más kereskedőhajókhoz képest.

Maga az alaptípus meglehetősen elterjedt – elsősorban a calidian fennhatóság alatt álló régiókban –, ezért a Perem és az Arany Öv között szinte bárhol összefuthat vele az utazó, de kisebb-nagyobb módosításokkal az egész Astromundi űrben fellelhető. Közkedvelt erőteljes felépítése, terhelhetősége és nagy befogadóképességű raktere miatt.

 

Sötét Csillag (módosított „Öszvér” osztályú teherhajó)

Kezdeményező +4
Kormány Nagy Kormány
Méret Óriási (35’, 140’) (– 4)
Anyag Megerősített fa (6)
Páncélzat +2
Hajótest ellenállása 16
Testpont 130
Sebesség 90 láb
Utazási sebesség x0.9
Manőverező képesség jó (+4)
Legénység 4 fő (minimum)
Landolás földön
Raktér 20 tonna
Elérhetősége egyedi
Fegyverzet (j/e) Radliffe gépágyú 4d6, (b/e) Radliffe gépágyú 4d6, (t/e) Radliffe gépágyú 4d6
Különleges támadás döfő orr 4d6

 

Sötét csillag méret kép rámpával.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr645244354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása