Megújult a blog

Szerző: spelljammer on 2011.11.20. 20:11

A blog elindulása óta eltelt közel két és fél év, amely alatt 24 alkalommal ültünk össze Spelljammert játszani. Ahhoz képest, hogy a korábbi években milyen intenzitással tudtunk asztalhoz ülni, azt kell mondanom, ez nem is rossz arány. Csak remélni tudom, hogy az elkövetkező 2 és fél évben meglesz legalább az 50. játékalkalom is.

Már a kezdetek óta szerettük volna megjeleníteni a karaktereket képszerűen is, de a rajzoló tudásunk korlátozott volt, és nem találtunk olyan lelkes önkéntest sem, aki megrajzolta volna a csapattagokat. Úgyhogy az internethez és a photoshophoz fordulva végül megalkotásra kerültek azok karakterképek, amelyek a legközelebb állnak ahhoz, ahogy a játékosok a karaktereiket elképzelik. Ennek következtében újítás a játéküléseken, hogy a kalandmester paravánja előtt ott sorakoznak immáron a karakterek képei és a hozzájuk tartozó nevek, ez pedig nagyban hozzájárul a játék során a vizualizációhoz és hogy még jobban beleéljék magukat a karaktereikbe és a kialakult helyzetekbe.

A változást jelzi, hogy megújult a blog külseje is. Ez annak köszönhető,  hogy az eltelt időszakban több mint 12 ezer alkalommal töltötték le a blog különböző írásait. Ez személy szerint engem igencsak meglepett, hiszen nem hittem volna, hogy ilyen sokan követik figyelemmel a csapat kalandozásait a Vadűrben, mivel lássuk be őszintén: Spelljammert manapság már csak a játékosok egy szűkebb rétege játszik.

Úgyhogy, gondolom sokan csak olvasmányként követik a blogot és kísérik figyelemmel többé-kevésbé rendszeresen kalandozásainak a d&d űrben. Remélem, hogy a megújult forma - és az, hogy immáron keresni is lehet a blog bejegyzései között - elnyeri a tetszésüket és segítséget nyújt abban, hogy jobban beleélhessék magukat a kalandjainkba.

2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr263398946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rexxx 2011.11.21. 12:26:46

A megújuláshoz és változásokhoz én is szeretnék hozzáfűzni pár szót. Ez nem a bloghoz, vagy a játékhoz tartozik, hanem a csapathoz, és a helyszínhez, ahol összeülünk. Elég komoly háttérmunka, elhihetitek.
Szerencsémre a házunknál van egy kis melléképület, ami ideális volt Klubhelyiség kialakításához.
Egy barátomtól kaptuk a hatalmas asztallapot, amihez Tefrit játékosa hozta az asztallábat, és néhány széket, amik nélkül ülhetnénk a földön :D köszi!
Kerr, Gale, Tefrit és Anárion gyűjtögette hosszú évek alatt a társasjátékokat, melynek darabjait felhasználjuk a helyszínek lemodellezéséhez. köszi!
Agor játékosa segített átcibálni a dögnehéz bútorokat, amikor berendeztük, köszi!
Aramil játékosa ajánlott fel, és hozott a klubba egy kényelmes sarokgarnitúrát, köszi :)
Anárion beígért néhány SJ posztert, amik a csupasz falakra kerülnek majd, ezzel is otthonosabbá téve a helyiséget és fokozva a játékok hangulatát :)
Igazi csapatmunka :)

Tefrit kapitány 2011.11.21. 14:19:19

Remekbe szabott kis történetünk közel fél év kihagyás után végre folytatódik...
Szombaton (rövidített) játék a megújult klubban :)
A blog design is szépen alakul. Gratulálok.
süti beállítások módosítása