A Kormányban ülve - 2. rész

Szerző: spelljammer on 2010.11.07. 07:57

Már volt szó a kormányos érzékeléséről amíg a kormányban ül, ezzel kapcsolatban következzen néhány további információ:

Már korábban írtam, hogy bár az érzékelésnek két szintje van, egyidőben csak az egyikre tud a kormányos koncentrálni. Vagy a hajón zajló dolgokat figyeli, vagy pedig a környező Vadűrt... illetve a csillagbárka hídján zajló eseményeket, igaz ezt már nem mágikus érzékeléssel, hanem saját szemeivel.

Miközben a Vadűrt figyeli, temrészetesen ugyanúgy testeként érzékeli a csillagbárkát, és így az azon zajló mozgást, ha azonban arra koncentrál, hogy mi zajlik a hajón, akkor nem tud annyira a Vadűrre és a kormányzásra figyelni. Ebben az esetben Összpontosítást próbát kell dobnia NF 20 célszámmal, hogy mindkét helyre tudjon koncentrálni, azonban siker esetén is +2-5 nehézséggel dobja az érzékelés és a csillaghajó vezetés próbáit. Ha az Összpontosítás próba sikertelen, akkor elveszíti a Vadűr érzékelését, és kvázi vakon repül a csillagbárkával.

A vakon repülés során a csillagbárka tovább halad, azonban mivel a kormányos nem látja hogy mi van előtte, fennáll az ütközés kockázata, nem is beszélve arról, hogy a csillaghajó akár 45fokban mind vízszintesen mind pedig függőlegesen eltérhet az eredeti útiránytól úgy, hogy a kormányos nem is érzékeli az iránytévesztést - így a nyílt Vadűrben, ahol nincs tájékozódási alap a közelben - maximum csak egy újabb Vadűri navigáció során derülhet fény arra, hogy eltértek az eredeti iránytól.  

A csillagbárka kormánya akkor is a kormányos uralma alatt marad, ha ő fizikai harcba keveredik a hídon mindaddig, amíg fizikai érintkezésben marad a kormánnyal. Tehát amíg valamely testrészével érinti azt. Természetsen ez esetben a harc helyhez kötve vonatkozik rá, és elveszíti az ügyesség vagy egyéb tulajdonság, képesség által nyújtott kitérés módosítóit. Ebben az esetben a hajó eredeti sebességének csak a töredékével mozog, de legalább nem szakad meg a kormányos uralma felette. Ilyen esetekben a hajó a már korábban leírtak szerint, vakon repül.  Ahhoz, hogy egy csillagbárkával rendesen manőverezhessen, nyugalmi pozícióban kell a kormányban ülnie - tehát a kezek, lábak és a fej az erre kialakított bemélyedésekben van.

Forrás: SJR 1 Lost Ship

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr22429770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása