Érdekességek

Szerző: spelljammer on 2010.05.23. 07:48

A múltkor felmerült hogy lehet-e a Magyarországon oly elterjedt m.a.g.u.s világának Spelljammer kapcsolata. Az alapot az adta, hogy - mint az közismert - Ynev valaha AD&D világnak indult, és az alkotók az első időkben (Novák Csanád, Nyulászi Zsolt, Gáspár András...) ebben a rendszerben játszottak. A Spelljammer világegyetem pedig az AD&D-hez kapcsolódik. Emellett ott voltak az első kiadású Halál Havában regényben olyan kifejezések, mint "kristályszférák", "égi hajó hombárjából", vagy a Fürkész leírásánál az "űrbirodalom korában".

Úgy gondoltam, legjobb a legautentikusabb személyt, Wayne Chapmant (Gáspár András) megkérdezni arról, hogy volt-e a Spelljammernek valami hatása Ynev világképének kialakulására.

Válaszában leírta, hogy a "krisztályszférák" kifejezés csak azért került bele a könyvbe, mivel jól hangzott, az "űrbirodalom" pedig a tördelőnek köszönhető, aki kicsit túlbuzgóan látta el a munkáját, mivel a kéziratban "óbirodalom" szerepelt. Azonban az égi hajókkal kapcsolatban elmondta, hogy azokban az időkben találkozott a Spelljammerrel, és tagadhatatlan, hogy az égi hajók megjelenésének köze van ehhez a világhoz.

Ez is valami. :) 

 

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr112024412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása