Mi történt eddig? 5. rész

Szerző: spelljammer on 2009.08.22. 14:57

A két tünde hadihajó érkezése némileg felélénkítette a dolgokat, bár ez a különös ork hozzáállásán nem látszódott. Utasította az egyik tisztjét, hogy a Csillagtáncos és a mammut hajó maradjanak összekapcsolódva, folytassák a rakodást, a két skorpió hajó pedig amíg lehet, tartsa fel a tündéket.

Így is lett, úgyhogy - lévén nem sok dolguk akadt azon kívül, hogy ők is felkészültek az összecsapásra - a játékosok premier plánban szemlélhették meg a négy hajó összecsapását, amely végül a két skorpió és az egyik hadihajó pusztulásával végződött. Az egyik skorpió felrobbant, a másik tehetetlenül sodródott el, míg a tünde csillaghajó lángba borulva égett.

Immáron csak egy tünde hajó maradt a Csillagtáncos és a mammut hajó ellen. A mammut hajón továbbra is szóltak a dobok, és a csillagahajó tetején lévő fegyverállások készenlétben várták az összecsapást. Azonban a tünde hajó nem jött közelebb, hanem mintegy fél mérföldnyire - meglehetősen távol a sikeres találathoz - körözött felettük. Az átrakodás közben zajlott tovább, a hajók továbbra sem kapcsolódtak szét, de újabb két ogár szállt be a ládák cipelésébe, hogy gyorsabban végezzenek.

Néhány perc telhetett el, arra gyanakodtak, hogy a tünde hajó megsérült, amikor valami mozgást észleltek, mintha valamik közeledtek volna, amiket eddig elrejtett előlük a vadűr sötétje. A játékosok közül egyedül a tünde íjász tudott reagálni, és útjára küldeni két nyílvesszőt, mielőtt a különös humanoid landolt a Csillagtáncos fedélzetén (ezzel egyidőben három másik a mamut hajó fegyverfedélzetén). Sosem láttak még ilyen lényt (bionoid), amely rögtön közéjük és az orkok, ogárok közé állt, és megtámadta azokat, a játékosokkal csak annyit közölve, húzódjanak hátra. A játékosok nem ismerték fel, hogy a bionoid azért érkezett, hogy segítsen rajtuk az humanoid "támadók" ellen, azonban ezt, ezért - miközben a bionoid végzett az orkokkal és ogárokkal - ők is rátámadtak.

Mikor legyőzték, akkor vették csak észre, hogy a másik hajón is heves harc dúl, és hogy közben a hadihajó közelebb óvakodott, és tűz alá vette az ogár mammuthajót. Az utolsó pillanatban tudtak csak lecsatlakozni róla, mielőtt a heves tüzérségi tűz hatására valami lángra kapott, és az egész hajótest felrobbant.

A Csillagtáncos jócskán kapott a repeszekből, és menekülni kezdett a tündék elől, amelyek az üldözésébe fogtak. Rövid csata és kergetőzés után a csapat belátta, hogy nem tud elmenekülni, és megadták magukat. A tündék átszálltak a fedélzetre, a csapatot összeterelték, és alaposan átkutatták a hajót. Megtalálták a szállítmányt, valamint két ogárt is odalent a raktérben, és ezzel - köszönhetően az addigi heveny ellenállásuknak - a csapat minden esélyét eljátszotta arra, hogy kimagyarázzák a helyzetet.

Már éppen azon voltak a tündék, hogy a játékosokat, mint foglyokat kísérjék át a hadihajóra, amikor váratlanul ork hajók érkeztek - a tündék felbukkanásakor hívták őket erősítésnek, de beletelt közel másfél órába, mire odaértek - és megsemmisítették a töndéket és a hajójukat.

Így hát a Csillagtáncos és a játékosok - ha hajszál híján is csak - de megmenekültek. A megmaradt ládák átrakodását befejezték, Jared pedig közölte, hogy marad, segít felmérni a károkat, és megtudni, hogy a roncsok között mennyi maradt meg a szállítmányból.

Úgyhogy, a játékosok útra keltek, és elindultak Greela felé, hogy az illithid egy újabb kérését teljesítve törlesszenek az adósságukból.

Így végződött a negyedik játékülés.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr171330817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása