Mi történt eddig? 3.rész

Szerző: spelljammer on 2009.07.28. 15:06

Megegyeztek hát a helyi alvilág fejével. Miután utána jártak a dolgoknak, az is kiderült a számukra, hogy az agyszívó csupán a szürkeűri képviselője egy nálánál jóval félelmetesebb alaknak, akit a tirokzatos Fekete Sárkány néven emlegetnek. Sokkal többet nem tudtak meg a fickóról, csupán annyit, hogy meglehetősen kegyetlen, ha az üzleti érdekeiről van szó, valamint hogy a képviselői megtalálhatók a három Ismert Szférában.

Ezek után már nem is tűnt olyan nagy dolognak a fuvar és a szívességek. Minél előbb letudják őket, annál jobb.

Mivel még nem volt meg a legénységük, tovább folytatták a toborzást, hogy megfelelő számú kormányos, navigátor, fegyverkezelő és legénység szolgáljon a hajón, illetve készleteket is vásárolniuk kellett. Persze, lehetőségeiket jelentősen bekorlátozta a rendelkezésükre álló pénzösszeg (vagyis, annak hiánya), így kénytelenek voltak megszabadulni néhány mágikus tárgyuktól. Végül 10 főt vettek fel, amellyel úgy vélték, ha csak nehezen is, de képesek lesznek működtetni a Csillagtáncost.

Egy váratlan utasuk is akadt az illithid képviselője, egy félszemű, rejtélyes harcos személyében, aki Jarednek nevezte magát, és akinek az volt a dolga, hogy felügyelje a szállítás zavartalanságát. Tőle tudták meg, hogy az árút majd az Örlőben kell felvenniük.

Miután a legénység berendezkedett a hajón, és a készletek is berakodásra kerültek, elérkezett az indulás ideje. Mostanra a csapat is megismerte a hajót, de az igazi próbára csak most, a vadűrben került sor.

Jared megadta a koordinátákat, ahol az árút fel kell venniük, és a Csillagtáncos útra kelt. Kicsit meggyűlt a bajuk a csillagbárka irányításával, különösen mivel végig az Örlő aszteroidamezejében kellett manőverezniük, de legalább volt rá lehetőségük, hogy a kormányosok képességeit teszteljék.

A szállítmányt végül egy űrvilágon vették fel - amely az ott kikötött szedett-vedett hajók alapján valami csempésztanya lehetett -, és a berakodás során semmilyen problémájuk nem akadt. A lezárt ládák szinte minden felesleges helyet kitöltöttek a raktérben és a hajó folyosóin, de a tartalmukat továbbra sem ismerték.

Miután az űrvilágot maguk mögött hagyták, Jared megadta a találkozási hely koordinátáit, amely a csillagtérkép alapján Borka elnevezésű törmelékbolygó mellett volt. Ismerték a bolygó történetét, és azt is, hogy most elátkozott hely, amolyan "Bermuda háromszög", hiszen számos hajónak nyoma veszett már a környéken, ezért a csillagbárkák messzire elkerülték.

Úton Borka felé csak egyszer gyűlt meg a bajuk kalózokkal, és arra is nyílt lehetőségük, hogy titokban utánanézzenek a ládák tartalmának. Meglepetésükre a Kovácsok által gyártott és forgalmazott kardok, pisztolyok és muskéták töltötték meg a ládákat.

Még megpillantották maguk előtt Borka sötét korongját, amikor befejeződött a második játékülés.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr811273744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása