Gőzerővel készülünk az első játékra. Már a játék időpontja is kitűzésre került: december 22

Mint az új fejlécből látszik, már megvannak az új karakterek - legalábbis kép alapján - illetve az elgondolások, hogy ki, mivel is szeretne játszani. A képen látható karakterek sorrendjében balról jobbra az alábbi koncepciók vannak jelenleg:

  • Egy thoric (ember) származású zsoldos, harcos, aki közel kétméteres magasságával a csapat legnagyobb embere. Mesterien bánik a karddal, hajítótőrökkel és a tűzfegyverekkel (pisztolyokkal).
  • Egy ember csempészkapitány. Ő a csillagbárka kapitánya, és mint ilyen, a tulajdonosok után a második ember a hajó hiarerchiájában.
  • Egy varan (ember) származású szabadkereskedő, aki egy boyarni kereskedőcsalád kitagadott, száműzött leszármazottja. A játék kezdetén társtulajdonosa a csillagbárkának, amelyen a játékosok legénységként szolgálnak.
  • Egy alakváltó, aki leggyakrabban törpe alakban mutatkozik. Társai csak annyit tudnak róla, hogy törpe, aki képes mágiával alakot változtatni. Emellett ő a csapat mágikus technológiához értő tagja, mint misztikus mechanikus, varázsműves.
  • Egy varan (ember) származású orgyilkos, akit az agyszívók szolgálatában "szabad népként" élő varan aszteroidavárosok utcáinak mocskában nőtt fel.
  • Egy calidian (ember) harcos-varázsló (Varázskard). Egy régi sérülés miatt az egyik lábára enyhén sántít, és olyan mozgalmas előélete volt, hogy még antilan napmágusok is vadásznak rá.

Mellettük - a jelenlegi elképzelés szerint - elvileg még lesznek játékosok, akik szintén a csillagbárka legénységeként szolgálnak, így biztosítható lesz, hogy játékülésenként meglegyen a 4-6 fős létszám. Emellett pedig lesz egy 2-3 fős NJK legénység is (elsősorban kormányosok, tüzérek).

A játékosok képe mellett jobbra az a csillagbárka látható, amelynek fedélzetén majd bejárhatják Törmelékűr minden szegletét. A hajó eredetije az Allods nevű MMORPG-ből került kölcsönzésre, azonban "spelljammeresítésre" került, figyelemmel a csillagbárka statisztikákra, és a mostani kampány arcanepunk jellegére. Úgyhogy, a mágikus meghajtást nagy részben arkán alapú, misztikus mágikus technológia adja majd, amely azonban sokkal inkább technológia alapú. Ami változás még a korábbi koncepcióhoz képest, hogy a csillagbárka körül a légburok nem automatikus, vagy nem a csillagbárka gravitációja tartja, hanem szintén mágikus technológia biztosítja.

A mágikus technológia kialakításában nagy segítségemre volt az Iron Kingdoms című d20 szerepjáték, amely fejezeteket szentel a leírásának és az ezzel kapcsolatos szabályoknak. Úgyhogy, mondanom sem kell, ez a részt egy az egyben innen kerül átvételre a működési mechanizmusával együtt. Így nem nekem kellett kitalálni a dolgokat, hanem már kész, átgondolt szabályokra építkezhettem.

Szintén az Iron Kingdoms szerepjátékban leírtak alapján működik a varázstárgyak rendszere... Vagyis, amíg az arkánmechanikus varázstárgyak viszonylag gyakoriak, addig a Kalandmesterek könyvében felsorolt varázstárgyak olyan ritkák, hogy a piaci áruk és az elkészítésük költségei is (pl. tapasztalati pont költség) 150%-al magasabbak az eredetileg leírtnál. Emellett a mágikus fegyverekre és páncélokre jellemző, hogy már egy +1-es varázskardnak is neve és története van, amelyeket feljegyzések örökítenek meg. Ebből következően a misztikus varázstárgyak többsége az Antilan Birodalom nemesei, agyszívók, illetve gazdag és nagyhatalmú gyűjtők kezében van, illetve aki ilyet birtokol, az minden bizonnyal képes is arra, hogy azt megvédje. Másik fellelési hely az aszteroidaövekben és mezőkben található ősi romok, ahol szerencsevadászok és kalandorok  tömegei kutatnak elfeledett mágikus tárgyak után a várható haszon reményében. 

6 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr874961024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

auer · http://koronus.blogspot.com/ 2012.12.12. 13:37:04

Mi is 22ére tervezünk, habár nálunk epikus lezáró kampány lesz (Dark Heresy)

Érdekes háttér, majd követem meglátom mi sül ki belőle.
Összesen hány fő van egy ekkora hajón? Ja és az ekkora, méretben mekkora?

Az utolsó kép nem jelenik meg.

Thirlen 2012.12.12. 21:25:35

Kifejezetten ígéretes. Ez azon kevés blog egyike, amiket rendszeresen figyelemmel kísérek, így sajnálkozva vettem tudomásul a régi party végét. Az új karakterek hanyadik szintről indulnak?

Thirlen 2012.12.12. 23:24:48

Tárgytalan, megtaláltam. :-)

kerr a harcos 2012.12.13. 15:03:04

Hali!

Elvileg nem ért véget az a party sem, szóval előbb-utóbb visszatér a "Tökéletlen csapat" :)

spelljammer · http://spelljammer.blog.hu 2012.12.14. 11:07:12

@auer: Megpróbálom úgy kihozni, hogy a hajón főleg a játékosok vigyék a dolgokat, és ők alkossák a szükséges legénységet is. Az NJK kormányosok (pilóta, navigátor) azért vannak, hogy a hajó esetleges folyamatos haladása (robotpilóta hiányában) biztosítva legyen. :) (Bár az NJK-k is ki lesznek dolgozva és harci helyzetben valamelyik JK dob majd helyettük, azonban hogy mikor mit csinálnak, az rajtam, KM-en múlik).

A hajó olyan 70-80 méter hosszú lehet, már készült róla egy vázlat, ahol egy emberalakot tettem mellé. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy találtam jó képet a Serenity-ről, sikerült összehasonlítanom őket, és az alapján nagyjából azonos méretű a két típus. A sorozat alapján pedig annak az üzemeltetéséhez is elég volt egy 3-4 fős legénység.
süti beállítások módosítása