Ez lesz a X. Kardok Ünnepe szerepjáték találkozó Szombathelyen. Most mesélőként leszek ott, bár az első versenymodult anno még én követtem el (Hó hull a holtakra címmel), amit még három követett, egy trilógia darabjai (Az acél sikolya, Mint szélben pergő falevelek és a befejező rész, a Baljós árnyak sötét vizek felett).

A mostani kalandot a Kalandok a Vadűrben játék Gale karakterének játékosa írta, a címe: Menor Gyermekei. Sajnos a tesztelésen nem lehettem ott, ahogy azonban most elkezdtem olvasni a modult, be kell vallanom, hogy igencsak magával ragadóan indul.

kardunnep negativ.jpg

 

Következzen az a rész, ami nagyon megfogott:

"Shadon vezetői között ijesztő gyorsasággal terjed egy drog, amely akár csak egyetlen használat után is függőséget okoz. A drog: a Fényhozó. Használója a szer hatóideje alatt hihetetlen éleslátásra tesz szert, elveszti az összes erkölcsi korlátját, mindent a logika szerint vizsgál és tesz. Ám a drog amennyire felerősíti az elme működését, annyira leterheli a szervezetet. A használója elveszti nemző képességét, elsorvadnak az izmai, csökkennek a testi funkciói, mígnem fél év leforgása alatt szó szerint elfogy.
A szer hatásával szemben az Egyház is tehetetlen, akik rászoktak nem tudnak lemondani róla. Akiket sikerült elzárni a szer elöl nyáladzó idiótává váltak. A testi leépülést lassítani lehet, de megállítani nem. Ráadásul, mivel elég drága szerről van szó, csak a legtehetősebbek engedhetik meg maguknak, hogy beszerezzék a szükséges mennyiséget. Így Domvik országának hatalmi egyensúlya dőlhet meg. Csak évek kérdése és a vezető családok így vagy úgy, de eltűnnek a színről, az pedig akár polgárháborúhoz is vezethet.
Mivel a drog használata ijesztő mértékben terjed, s a helyi nemességet nem lehet megállítani a beszerzésben, valamint a Nagykirály vámszedői sem tudják annyira lecsökkenteni a behozatalt, hogy az már a zavaró szint alá süllyedjen vissza, az Egyház a Harmadik Arc ügynökeit állította rá a feladatra. Sikerült felgöngyölíteni egy szállat egészen a központig, Ankhamig.
Ahova elindítanak egy már többször bizonyított csapatot, hogy a Fekete Angyal nevében sújtsanak le a bűnösökre. Mivel a szer alapanyagait sikerült azonosítani, a csapat tagjaival ismertetik azok tulajdonságait, így képesek azok azonosítására. Sőt, a drog terjesztésében résztvevő egyik legfontosabb ember arcvonásait is emlékezetükbe véshették…"

Aki kíváncsi a folytatásra, azt várjuk Szombathelyen. :) A Kardok Ünnepéről és a nevezés részleteiről bővebben itt az lfg.hu Kardok Ünnepe fórumán lehet olvasni.

 

1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr514906916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grungi · http://grungirpg.blog.hu 2012.11.20. 22:03:52

Örülök, hogy vannak még ilyen hagyományos rendezvények. Csak így tovább.
süti beállítások módosítása