A Csillagtáncos

Szerző: spelljammer on 2009.12.12. 08:26

Még a mielőtt nekiültünk játszani, sokat gondolkodtam azon, hogy milyen csillagbárkát is kellene a csapat alá adni. Már akkor számolnom kellett azzal, hogy havonta, kéthavonta tudunk csak játszani, így azt a verziót, hogy egy alap hajóval induljanak, és majd idővel fejlesztik, vesznek egy újat, jobbat, nagyobbat stb... eleve elvetettem.

Az alatt a kevés alkalom alatt, amikor összejövünk, a játékon van a lényeg, és ezért egy olyan csillaghajó kellett, amely hangulatos, és megfelelő alapul, hátterül szolgálhat a számukra. Továbbá azt is figyelembe kellett venni, hogy eleve 8. szintű karakterekkel indultak, így már nem voltak kezdőnek tekinthetőek a Vadűrben.

Úgyhogy, ezért döntöttem egy "komolyabb" hajó mellett. Mi több... mivel az Ismert Szférákban számos különböző típus megtalálható, gondoltam legegyszerűbb ha kreálok nekik egy újat, amely leginkább megfelel az igényeknek. Olyasmit, mint a Mátyás király mesében: nagy is, meg nem is, gyors is, meg nem is, fel is van fegyverezve meg nem is... :)

Ahogy végül hozzájutottak -kártyán nyerték -, és az azt követő bonyodalmak, valamint a színes legénység, azt hiszem elég hangulatos hátteret szolgáltat a játékülésekhez.

Silliusi csillagjáró(Tündék és emberek)

Egy karcsú kereskedőhajó, amely bár méretében a pörölycápával vetekszik, nem annyira robosztus, erőteljes, cserébe azonban mozgékonyabb nála. Ha valaki ránéz erre a csillaghajóra, akkor láthatja, hogy milyen lesz egy csillagbárka, ha annak építői és tervezői a tündék és az emberek.

A tengeri hajókra emlékeztető formájú test egyértelműen emberi befolyásra utal, azonban a kialakítása és az apró részletek már a tünde hajóépítők keze munkáját dicsérik. Ellentétben a tündék által használt csillaghajókkal, ezt a hajót úgy építették, nem pedig a csillagszálló növényből tenyésztették ki. Így bár maga a hajó nem élőlény, sokan feltételezik, hogy mégis ott szunnyad valahol a vasfa testében az élet esszenciája.

Az Ismert Szférák területén számos található ebből a típusból, bár – elsősorban borsos ára miatt – népszerűségben nem versenyezhet kategóriáján belül sem a pörölycápával, sem pedig a tintahal hajóval.

Azt tartják, nincs két egyforma csillagjáró, hiszen valamennyinek egyedi a faragása, díszítése, amely legtöbbször tünde mesterek munkáját dicséri.

Szárnyai általában összecsukva, a törzs mellé simulva pihennek, csak a flogisztonban használja őket. Ekkor azonban a szárnyaknak köszönhetően a taktika sebessége +15-el nő, valamint az utazósebessége is 10%-al nagyobb lesz.

 

Csillagtáncos (Módosított Silliusi csillagjáró)

Korm: Nagy kormány; M: Kolosszális (30’, 150’); Leg: 12/35 (veterán/+4); Any: vasfa (10); tp: 150; Kezd: -6; Seb: 60 (átlagos), VF: 14 (-6 méret, +10 természetes) Fegyv (e-t): közepes ágyú (7d6); Fegyv (j-ft): nehéz ballista (5d6); Fegyv (b-ft): nehéz ballista (5d6); LK: vízen, földön; Rakt: 20

A felszerelése pedig az alap dolgokon kívül: található rajta két darab Kóborló, egy helyiség, amely Asztorlaborral van felszerelve (ez a navigátor szobája is, néhány csillagtérképpel, navigációs eszközzel), valamint a hídon egy Átjáró érzékelő és egy Égitest érzékelő, továbbá egy kommunikáció céljára használható kristálygömb.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr111591916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása