Mi történt eddig? 4. rész

Szerző: spelljammer on 2009.08.15. 07:01

Ott fejeztem be legutóbb, hogy a csapat a Csillagtáncos fedélzetén megérkezett Borkához. Mivel hallották már az égitest rossz hírét - hajók tűnnek el stb... - ezért igyekeztek tisztes távolságot tartani tőle egészen addig, amíg fel nem tűnt a Tünde Birodalmi Flotta két hadihajóból álló őrjárata. A megbízó embere - Jared - közölte velük, hogy a tündék nem kutathatják át a hajót.  Mivel volt egy olyan érzésük, hogy a hadihajók gyorsabbak náluk, és a Borka gravitációs tere miatt nem lenne elég idő arra, hogy utazósebességre gyorsuljanak, ezért a másik módszert választották: elbújnak az égitest törmelékmezejében.

Így is történt. Persze, a tündéknek is feltűnt, hogy feltehetőleg előlük menekültek, így a nyomukba szegődtek. Némi kergetőzés után a bolygót alkotó törmelékek között - ahol a Csillagtáncos is elszenvedett jópár sérülést - végül sikerült elrejtőzniük egy hasadék mélyén (az ötletet a Birodalom Visszavágból, és Han Solotól lopva). Itt megpihentek, bár egyszer látták, ahogy a hasadék felett elúszik az egyik tünde hadihajó. Mivel nem tudták meddig kell itt rejtőzniük, ezért Kóborlóval ketten elhagyták a szakadékot, és megpróbáltak utána nézni annak, hogy mit is csinálnak a tündék. Rájuk is akadtak a törmelék külső oldalán, ahogy azok éppen egy egykori ork település romjait kutatták át. Vagyis azt, ami a bolygó pusztulása után megmaradt belőle.

Közben az odalent maradt társaiknak, ha nem is egy űrféreggel, de néhány őslakos szörnyeteggel gyűlt meg a baja, amelyek érezvén a csillagbárka leszállása okozta rezgést, a friss hús reményében rájuk támadtak.

A felderítők visszaérkezése után az is feltűnt nekik, hogy az aszteroida, amelyen rejtőznek, forog a tengelye körül, és hamarosan a hasadék a nyílt űr felé fog mutatni. Szerencséjükre azonban, a tündék már elmentek, mire erre sor került, így biztonságban elhagyhatták menedéküket. Mivel úgy gondolták, még nekik is van idejük a találkozóig, ezért ők is átkutatták a romvárost, igaz nem sok eredménnyel. Inkább csak arra voltak kíváncsiak, hogy mire voltak itt kíváncsiak a tündék. Nem lettek okosabbak.

Ezután visszatértek az eredeti pályájukra, azonban hiába vártak, csak nem jött senki átvenni az árút. Amikor újra kiszámolták a koordinátákat, rájöttek, hogy nem is fog, mivel rossz helyen várakoznak. Új pályára álltak tehát, és rövid időn belül a bolygó éjszakai oldala felett találták magukat. Itt nem is kellett sokáig várakozniuk, mivel az éjszakai sötétségből hamarosan három csillagbárka, két ork skorpió és egy ogre mammut bontakozott ki. Mint kiderült, a fegyverszállítmányt nekik szánták.

A mammuthajó melléjük állt, és a rámpán keresztül egy scro (nekik egyenlőre még ork) jött át néhány fegyveres kíséretével, majd miután ékes tünde nyelven néhány szót váltottak Jareddel, az ogárok megkezdték a ládák átrakodását a Csillagtáncosról.

Alig egy-két órája folyt a művelet, amikor a mammuthajón feldübörögtek a harci dobok, és az égre tekintve feltűnt a csillagok háttere előtt két közeledő tünde hadihajó.

Itt ért véget a harmadik játékülés.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr621310563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.