Titán kampány

A második kaland: 2. rész

Szerző: spelljammer on 2018.05.09. 11:34

 

Napfényben alaposan szemügyre vehették a templomot, és látszott rajta, hogy már legalább egy évszázad eltelhetett azóta, hogy az isten, akinek szentelték, elveszítette a híveit. Minden romos volt, a szobrok mostanra megkoptak, sokat madárürülék borított, és a tetőn is lehettek lyukak, mivel több helyen összegyűlt a padlón a víz, amely a mennyezetről csöpögött. A hozzáértők megállapították, hogy egy természet istennő temploma lehetettett, akinek a helyét azóta átvette Galana, akinek sokkal pompázatosabb templomot emeltek odalent az új negyedben. Bár a varázsló szerint a régi istennő is Galana volt, csak éppen az egykoron Khulon élő törzsek más néven, más aspektusát imádták, és ezt a templomot még annak emelték évszázadokkal ezelőtt. Mindenesetre ami számukra a jelenlegi helyzetben lényeges volt, az az, hogy a templom szentelése még kitartott.

szólj hozzá

Titán kampány

A második kaland - 1. rész

Szerző: spelljammer on 2018.05.08. 11:18

 

Végül Erragal helyismeretének köszönhetően egy, az erdőben lévő, romos tanyaépületben találtak menedékre az eső elől. Szerencsére volt olyan rész, amely viszonylag épen maradt, bár az elmúlt évtizedekben alaposan benőtte a gaz. Itt végre nyugodt körülmények között lehetőségük nyílt áttekinteni a helyzetüket és átbeszélni, mihez is kezdjenek a továbbiakban. Felmerült, hogy hagyni kellene Újvárat, mivel az - a korábban tapasztaltak alapján - valószínűleg már a Káosz befolyása alá került, és azonnal a fővárosba, Ximoranba utazni és a királynak vinni meg a hírt. Ezt azonban az újvári kötődésű karakterek ellenezték. Egyrészről úgy vélték, mindenképpen meg kell tudni, mi is zajlik odabent a városban és a báró valóban a Káosz befolyása alá került-e, másrészről, ha igen, akkor meg kell kísérelni hogy kiszabadítsák alóla. Továbbra is az volt az általánosan elfogadott álláspont, hogy vagy Estral nagyúr lehet káoszhívő, és vette át az uralmat Újvárban, vagy pedig a Tholbur báró által magával hozott délvidéki nemesasszony és kísérete lehet a hunyó.

szólj hozzá

Titán kampány

Az első kaland - 3. rész

Szerző: spelljammer on 2018.05.04. 11:35

 

Mindenki döbbenten nézte az ork tábor romjait. A sátrakat összedöntötték, az épületeket lerombolták, a kidöntött totemoszlopot pedig a rászáradt vér mellett vágások és ürülék borította. A legmegrázóbb azonban azoknak a nőknek, gyerekeknek és férfiaknak a holteste volt, akik lemészárolva hevertek mindenfelé a karámban, ahol addig raboskodtak.

Miközben azon gondolkodtak, hogy hogyan legyen tovább, és eltemessék-e a halottakat, arra figyeltek fel, hogy vagy tucatnyi ork, tucatnyi goblin és néhány ogár közeledik feléjük. Ahogy az érkezők megpillantották a lerombolt tábort és a csapatot, azonnal mágikus ködbe burkolóztak, a csapat pedig úgy döntött, hogy a barlangokba vonul vissza és vesz fel védőállást.

Mint kiderült, nem volt a legjobb döntés, mivel az érkező csapat sámánja mérgező ködött küldött be a barlangba, így kénytelenek voltak kimenekülni onnan, ráadásul a mágia miatt köhögve, meggyengülve. Végül azonban kimerítő küzdelmet követően sikerült győzedelmeskedniük. Nem tudták, kik lehettek a támadók, arra jutottak, hogy egy szomszédos törzstől érkezhettek, vagy valamiféle őrjárat lehettek, akik itt akartak megpihenni.

szólj hozzá

Titán kampány

Első kaland - 2. rész

Szerző: spelljammer on 2018.05.03. 12:15

 

Reggel sűrű ködre ébredtek. A fél-elf erdőjáró őrködött a végén, aki - amikor már pirkadni kezdett - elment élelmet szerezni és körbenézni a környéken.Ejtett is egy őzet, illetve ahogy újra megvizsgálta a nyomokat arra jutott, hogy az erődöt megtámadó és a hágó felé távozó támadók legalább félszáz embert is hajtottak magukkal, akik valószínűleg a környező településeken ejtett foglyok lehettek.

Visszatért a társaihoz, akik lassan ébredezni kezdtek, és miközben reggeliztek, beszámolt nekik arról, amit talált. Némi vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy mi is legyen a továbbiakban. Anvil kapuját évtizedek óta nem lépték át, és a hágónál sem járt azóta senki a Klarash királyságból. Volt, aki azt javasolta, hogy maradjanak a kapunál addig, amíg - az elküldött postagalmbokra válaszul - megérkezik az erősítés, mások azonban amellett ágáltak, hogy induljanak meg a támadók nyomában, hiszen a foglyok túlélési esélyei minden nappal egyre rosszabbak. Az egyetlen könnyen járható ösvény a hágóhoz vezető és a hegyeken átvívő az ősi keredkedelmi út, mivel attól északra az Óriások hegyei, délre pedig a Ködhegység átjárhatatlan bércei húzódnak. A vita eléggé elhúzódott, amikor lovasok érkezésének hangjára figyeltek fel. A ködben nem tudták kik lehetnek, végül azonban kiderült, hogy egy őrjárat tagjai, akik néhány nappal korábban lovagoltak ki az erődből. A vezetőjüket Erragal ismerte is. Végül arra a döntésre jutottak, hogy a karakterek a támadók és a foglyok nyomába erednek, az őrjáratot alkotó hat katona pedig az erődben marad, eltemeti a halottakat, elégeti a támadók tetemeit és az erősítés megérkezéséig tartan próbálja a falat.

szólj hozzá