Titán kampány

Bevezető - szabálymódosulások (mágia)

Szerző: spelljammer on 2018.05.01. 16:24

 

Élőholt feletti uralom átvétele esetén:

Amennyiben – az elűzésen kívül – olyan élőhalott felett akarja a játékos átvenni a hatalmat, amelyet a Káosz, vagy annak teremténye, varázslója keltett életre, akkor előbb varázshasználói próbát kell tennie (1k20+varázshasználói szint, maximum 10) ellen, hogy legyőzze a Káosz hatalmát. A célszám minden esetben NF 11 + az élőholt HD kockáinak száma. Sikertelenség esetén nem tudja átvenni felette az uralmat, csak elűzni, elpusztítani tudja.

Élőhalott idézése és teremtése esetén:

Ha olyan területen teremt, idéz, mozgat (tehát beviszi oda magával) élőhalottat, amelyet megfertőzött a Káosz, akkor van rá esély, hogy elragadja tőle, és ellene fordítja. Ilyenkor a KM dob a Káosznak (1k20+10), a célszáma pedig NF 11 + a játékos által teremetett, idézett élőholt HD kockáinak száma.

Nekromancia, vagy Halál, Gonosz és Káosz szférához tartozó varázslat varázslása esetén:

Ha olyan területen bármilyen nekromancia varázslatot varázsolnak, amely a Káosz uralma alatt áll, akkor szintén varázshasználói próbát kell tennie a karakternek NF 11+a létrehozni kívánt varázslat szintje célszámra. Ha elvéti, akkor a Káosz „elorozza” tőle a varázslatot, és akár ellene vagy a csapata ellen is használhatja.

 

Ellenvarázslatok

A Játékosok Könyvében (152-153. oldal) leírtak arra az esetre vonatkoznak, amikor a varázsló szándékában áll, hogy megakadályozza egy másik mágiahasználó létrehozandó varázslatát.

Azonban a Titán kampányban lehetőség van egy már működő varázslat hatásának megtörésére is. Ebben az esetben egy sikeres Mágiaismeret szakértelempróbával be kell azonosítani a működő varázslatot a hatása alapján (akkor is, ha a játékos ismeri a varázslatot), és ha a játékos is rendelkezik azzal a varázslattal, akkor azt elvarázsolva, egy varázshasználó próbát (1k20+varázshasználói szint, maximum 10) téve - amelynek NF-je a létrehozó varázsló ugyanilyen próbájának eredménye - megkísérelheti megszűntetni, megtörni azt. Feltétele, hogy a varázslat hatóideje hosszabb legyen, mint 1 kör, illetve az azt megtörni kívánó varázslónak legyen előkészítve a varázslat (vagy legyen meg tekercsről, amelyről felolvashatja).

Ha sikerrel jár, akkor a varázslatát felhasználta, és az ellenfél által létrehozott varázslat megszűnik (az addig érvényesült hatás következményei megmaradnak). Sikertelenség esetén is felhasználta a varázslatát, azonban az ellenfél varázslata tovább működik.

Amennyiben egy varázsló rendelkezik specializációval, akkor a saját iskolájába tartozó varázslatok ilyen módon történő megtörésére +2-t kap. Az adott iskolára vonatkozó Varázslat fókusz képesség megléte szintén +2-t ad a próbadobáshoz.

Minden másra ott a mágiatörés.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr9813883124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása