Titán kampány

Bevezető - a kalandok helyszíne

Szerző: spelljammer on 2018.05.01. 15:29

 

Ez nem egy Törmelékűr kalandjai bejegyzés lesz, és a közeljövőben ne is számítson ilyesmire senki, mivel most egy új kampányba kezdtem bele. Ez egy jóval hagyományosabb, klasszikusabb fantasy kaland, amelynek helyszíne a Kaland Játék Kockázat könyvek világa, Titán. Azt hiszem, ennél autentikusabb és hagyományosabb fantasy világot ki sem nagyon lehet találni. Emlékszem, amikor még csak ismerkedtünk az asztali szerepjátékkal az 1980-as évek végén, '90-es ével elején, akkor ez volt az egyetlen magyar nyelvű világleírás, ami a rendlekezésünkre állt, így ez volt a kalandjaink helyszíne, számos kaland és hős születve és halva meg itt.

Az elmúlt pár évben már meséltem Titánon korábban is, ahogy itt olvasható, lemeséltem a Tűzhegy Varázslóját és a Rémület útvesztője kalandokat (mindkettő alapját egy-egy magyar is megjelent KJK játékkönyv alkotta), ezek azonban egymástól független kalandok voltak, KJK stílusban. Ennek megfelelően leginkább dungeon kalandok voltak sok ellenféllel és harccal, bár azért megpróbáltam némi kalandozás hangulatot is belecsempészni.

Az új kampány hangulatát azonban olyannak szerettem volna, mint a Sárkánydárda krónikák három első klasszikusa vagy akár a Résháború könyvek első két része (amely anno még egy kötetben, Érzőszívű mágus címen jelent meg), vagy akár a Gyűrűk Ura.

Vagyis a kalandozók elindulnak egy isten háta mögötti helyről, a történet pedig ennek megfelelően folyamatosan bontakozik ki egészen a grandiózus végkifejletig, ahol az egész világot fenyegető veszedelemmel kell szembenézniük. Ahogy az már csak lenni szokott egy kampány esetében. :)

A helyszín:

Titán világa, és azon is belül Khul kontinense. Ez a hely megfelelően barbár, és kihívásokkal teli a kalandhoz - főleg a másik kettő kontinenssel, az Óvilággal és Allansiával összehasonlítva -, a 300 évvel ezelőtt véget ért Káosz Háborúk megkínozták. A világ már magára talált ugyan, de mindenfelé rengeteg az elfeldett rom, és a szájról szájra járó történetekben a 300 évvel ezelőtti háború maga volt a világégés, ahol elszabadult a mágia és a gonosz ereje. Manapság a civilizáció a kontinens peremén erősödött meg, ahol királyságok, városállamok találhatóak, míg a földrész közepén a háborúkban elpusztult földek, ősi csatamezők és romok fekszenek, ahová szinte senki sem merészkedik, és ahol még mindig ott lappang a KÁOSZ.

Ami változás történt a Titán könyvben szereplő leíráshoz képest az annyi, hogy a kampányban a Klarash királyság nem pusztult el, a családfa nem halt ki, hanem - ha háború előtti területét nem is sikerült visszaszereznie - a legnagyobb királyság egész Khulon, amely a kontines északnyugati területét uralja. Északon a Viharok Óceánja szegélyezi, délen egészen Sárkánypartig a Kardáradat folyam és a Tőr folyó határolja, míg keletről a Ködhegység és az Óriások-hegyei. Az egyes vidékek urai pallosjoggal rendelkeznek a saját tartományukban, a tartományi urak 7 fős tanácsa a király legfőbb tanácsadó testülete.

A királyság még nem heverte ki teljesen a közel 300 évvel ezelőtti Káosz Háborúkat, és ott a tudat, hogy keletre, a hegyeken túl még mindig a Káosz az úr.A régi főváros, Shakista továbbra is egy romváros a Macskavér folyó partján, a Királyok országútja mellett, azonban az emberek messze el kerülik, a mai napig Káosz fertőzte helynek tartják. Emiatt csak a sötét lelkűek és a bajkeverők húzódnak a falai közé, és olykor-olykor a nyomukat kereső királyi katonák. A jelenlegi főváros Ximoran, egy nyüzsgő virágzó város, ahol az ismert világ minden portékája megtalálható. 

Az uralkodó család a Shakista dinasztia, a jelenlegi uralkodó a nagyon fiatalan trónka került IV. Kalgar (hívják Fehérhajú Kalgarnak, a Béke királyának, vagy Építő Kalgarnak is). Uralkodása kezdete óta, az elmúlt 35 évben nem vezettek hadjáratot az Anvil-hágón túlra a Káosz erői ellen. Azt vallja, ha nem háborgatják a Káosz erőit, akkor nem provokálnak újabb háborút. Inkább megerősítette a főbb végvárakat, illetve az ország belső részét virágoztatta fel. Sokan szeretik ezért. Mások gyengének tartják emiatt.

Ezek között van a fia, és jövendő örököse is, a most 20 éves Kalimor herceg, aki azt hangoztatja, hogy a Káosz sosem nyugszik, ébernek, felkészültnek kell lenni. Jelenleg úgy tűnik, hogy IV. Kalgarnak van még legalább 15-20 éve a trónon, így nem várható változás. Bár a hercegnek vannak támogatói, akikkel folyamatosan tervez. Igaz, az apja ellen nyíltan nem lépne fel.

A kaland kezdő helyszíne: A Klarash királyság keleti végvára, Újvár, ahol Tholbur báró (a keleti és déli határok őrgrófja) székel, és egyben ő az itteni tartomány vezetője is.

A kaland időpontja: Ku. (Káosz Után) 283. esztendő, a Nyúl évének ősze, a Természet Begubózása hava vége felé.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://spelljammer.blog.hu/api/trackback/id/tr4213882920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása